CERCLE DEL FEMENÍ

D’ON SORGEIX LA INICIATIVA

De la necessitat de crear un espai acollidor i segur per a dones i femenins, obert i des de la llibertat, per a créixer i compartir, generant vincles i una xarxa de suport, i amb la intenció d’impactar/repercutir en la comunitat i l’entorn social. Que pugui ser un motor de transformació social.

QUÈ ÉS PER A NOSALTRES EL CERCLE

Volem crear un espai basat en la confiança, amb compromís, consciència i intenció. On totes les veus siguin escoltades, des del respecte i no judici. Amb atenció plena. On totes les persones se sentin lliures de compartir les seves experiències i sabers. Que es puguin obrir amb seguretat, complicitat, recolzament i confiança mutus.

En asseure’s en un cercle, estem a la mateixa alçada, trenquem la jerarquia, totes les veus són importants. No hi ha una persona “experta” o líder per sobre de les demés, que tingui una posició de poder. Brolla la saviesa interna natural de cada dona o femení. Es pot contemplar que en alguna sessió  hi hagi facilitació o guies. 

Normes del cercle:

  1. Respectar els torns de paraula
  2. Parlar i escoltar des del cor
  3. Oferir experiències, no consells
  4. Escoltar sense jutjar
  5. Parlar des de la pròpia experiència, i no de la dels demés
  6. Acollir diferents punts de vista
  7. Compartir recursos
  8. El que es parla al cercle és confidencial (o es pacta què és i què no és confidencial )

QUÈ VOLEM ACONSEGUIR

Créixer i evolucionar. Anar endins. Crear un espai segur. Oferir un espai d’escolta. Connectar amb la feminitat. Fer tribu, xarxa, crear vincles. Connectar amb el cos. Millorar l’autoconeixement. Empoderament. Meditar. Expansió. Compartir la saviesa femenina. Respectar. Crear vincles. Aprendre. Fomentar la creativitat. Cuidar i deixar-se cuidar. Sentir-nos valoradxs i integradx s. Millorar una mica el mon.

Podeu veure una presentació senzilla del cercle clickant l’ enllaç : 

                                                                                       Què és el cercle

ESPAI: la cooperativa Osona Ioga cedeix un espai, però està obert a que depenent de l’activitat es pugui fer en espais oberts o altres espais.  

TEMPORALITAT: trobades mensuals de Novembre a Maig. El 2º diumenge de mes (si hi ha pont o coincideix en festiu, es canviaria la data). D’una durada d’entre 1 i 3 hores, en funció de l’activitat.

ADREÇAT A: dones i femenins de totes les edats. No serà un grup tancat, ni hi ha obligatorietat de participar a totes les sessions.

EXEMPLE D’ACTIVITAT D’UNA TROBADA 

S’inicia l’activitat amb una meditació en grup en silenci  de 10 mintus. 

Es realitza la lectura  d’un fragment d’un llibre o article d’un tema d’interès pel grup i cadascú llegeix una frase i explica què li suggereix, impacta o vol remarcar, i s’estableix un diàleg, intercanviant punts de vista, de manera que poguem ressonar amb les experiències d’altri. 

S’acaba l’activitat amb una meditació d’agraïment. 

PRIMERA ACTIVITAT / ACTIVITAT DE PRESENTACIÓ

La primera trobada del cercle, el 23.setembre de 2022, es va fer coincidir amb la seva presentació pública, i es va triar incloure-hi una activitat d’interès social:  el visionat del documental Red Cunt ( Toti Baches, 2021), amb la col·laboració del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Vic, la Diputació de Barcelona i Cine Club Vic.   

CONTACTE

Eva Orra

669 87 30 83