ELISABET VIDAL

«Comparteixo un  espai de consciència i moviment orientat a cultivar la intel·ligència innata del cos que ens permet desplegar el nostre potencial i promoure vitalitat i benestar al llarg de la nostra vida»

QUI SOC

Sóc una persona amb capacitat per afrontar els canvis i per detectar les creences que ens limiten. Sento que la nostra cultura ens atrapa en una mentalitat fragmentadora i accelerada que afecta la manera en què ens relacionem amb els nostres cossos, com eduquem el físic durant la  infantesa, com afrontem la vellesa…

Sóc sensible a la necessitat de participar d’un procés d’aprenentatge conjunt que ens permeti generar models més holístics de salut i de interrelacions socials, basades en la confiança en nosaltres mateixes. Comparteixo la pràctica de ioga somàtic i diferents teràpies manuals amb l’esperança d’acompanyar els teus processos d’integració física, mental i emocional.

La paraula “somàtic” fa referència al què és corporal, que pertany al cos com un tot complet. Jo vaig aterrar al meu cos amb la meva primera filla, i amb ella, va aterrar també la intuició que tenim un potencial de coneixement cel·lular immens per desplegar a partir del moviment i els nostres processos orgànics.

Des d’aleshores, la necessitat de crear un espai de llibertat personal on buidar la motxilla, escoltar-me i adaptar-me a les meves etapes, m’han portat a vivenciar i estudiar pràctiques somàtiques basades en l’aprenentatge que ens ofereix la investigació conscient amb el propi cos (Mètode Cos-Art, Feldenkrais, Ioga Orgànic, Ioga Somàtic).

Fa vuit anys que em dedico a compartir sessions de ioga de forma professional per fomentar la salut i el benestar. Combino eines dels diferents llinatges amb tècniques somàtiques per facilitar una pràctica centrada en l’experiència de cada persona, no en la forma de les postures sinó en el diàleg intern que promouen, de manera que des de diferents edats, gèneres i condicions puguem recollir els beneficis de la pràctica.

Des de fa quatre anys comparteixo també la poderosa experiència transformadora del tacte, del potencial sanador que té rebre un massatge i entrar en estats diferents de consciència. Tan el massatge Californià com el Yoga-Tai són teràpies holístiques que actuen sobre les tres dimensions física, emocional i mental.

A OSONA IOGA FAIG

Dimarts 07.30 -08.30
A les sessions matinals de IOGA SOMÀTIC explorem patrons de moviment de manera dinàmica, inclou la vinyasa i salutacions al sol. És una pràctica tonificant i una fantàstica manera de començar el dia de forma integrada i deixar que el cos recordi com es vol anar A les sessions de IOGA SOMÀTIC creem les condicions per Augmentar la capacitat perceptiva Expandir la nostra consciència corporal Cultivar un diàleg intern des de la pròpia experiència Sentir i diferenciar teixits, integrar òrgans, revelar suports Respectar el propi ritme en cada moment Promoure llibertat de moviment Fomentar la integració psico-física
Dissabtes 10:00 - 12:00 (també concertades)
Dins l’Espai Vivencial per Famílies i Infants ofereixo un entorn per a l’observació del nadó de 0 a 12 mesos i promoure la participació corporalment activa en la criança per part de pares, mares, figures de cura. Durant el primer any de vida el cos en moviment és essencial per desplegar el potencial d’habilitats físiques, emocionals i intel·lectuals úniques de cada infant. Obrim aquest espai per aprendre a empatitzar corporalment amb el nadó en cada etapa, observar-lo des d’on es troba, i poder facilitar el joc auto-motivat i el desig innat d’aprendre. En un ambient de confiança podrem empoderar-nos com a pares/mares i, a l’hora, cedir la iniciativa al nadó en les seves exploracions.
Hores a convenir
Aquesta teràpia és una tradició tailandesa mil·lenària de cultivar la salut i el benestar que reuneix coneixements de la medicina hindú i la xinesa. És una pràctica que combina la meditació, la pressió sobre les línies Sen (meridians) i manipulacions que faciliten el desbloqueig energètic i muscular. Es rep amb roba còmode d’un teixit orgànic (cotó, lli…) damunt d’un tatami o matalàs al terra. A vegades també se’n diu ioga passiu, perquè el tipus de mobilitzacions tenen molt a veure amb les postures de ioga i la seva manera de reorganitzar els teixits profunds (fascia) i alliberar els nadis o canals energètics corporals. El Massatge Yoga-Tai és una teràpia corporal integradora, molt eficaç per quan necessitem relaxar el cos i la ment, augmentar mobilitat, tenir percepció del propi cos des de diferents postures i també en episodis d’ansietat, dispersió o dificultat per conciliar el son.
Hores a convenir
A les sessions de MASSATGE CALIFORNIÀ trobaràs un espai respectuós per connectar-te amb el teu cos i recuperar la teva vitalitat i benestar a través del poder reparador del tacte. En el nostre dia a dia, iniciem molts petits gestos que queden aturats sense trobar una via d’expressar-se. Quan, per exemple, voldriem donar una opinió, canviar d’espai… però per diferents circumstàncies no ho fem. Són petits gestos que anem acumulant als teixits i van restringint moviments, augmentant la sensació de cansament, creant rigidesa muscular i mental. .El MASSATGE CALIFORNIÀ és una teràpia holística especialment restauradora, que ens connecta amb la fascia a base de moviments llargs, fluids, suaus i envolvents que et permeten sentir i entrar en un estat de consciència que facilita alliberar les memòries atrapades als teixits. El Massatge Californià pot ser de gran ajuda en moments de presa de decisions, episodis d’ansietat, restricció de moviment i tensió muscular, dificultat per conciliar el son.
ANATOMIA EXPERIENCIAL APLICADA AL IOGA