VALORS

ELS NOSTRES  7 VALORS

Vam néixer amb la idea de procurar un espai, compartit amb d’altres, on poder desplegar projectes professionals en l’àmbit de l’atenció. Aquell lloc havia de ser ampli, lluminós, proper, accessible, i on les persones que hi vinguéssim ens poguéssim sentir com a casa. Ho hem assolit.

Professionals i usuàri/es d’aquest espai som persones adultes de totes les condicions que hem decidit donar importància a cuidar-nos, cuidar la salut i sentir-nos bé en el nostre cos i amb nosaltres mateixes, millorant la nostra quotidianitat i la nostra relació amb la vida.

Som persones que ens procurem l’espai i el temps que necessitem per a fer-ho. I per això t’oferim atenció individualitzada, rigor, amorositat, respecte pel ritme i les necessitats de cadascú. Som un grup de professionals aplegades a un espai amb VALORS. 

 

1. LA NOSTRA CORDA. 

Com vols ser quan tinguis 85 anys? No tens la fòrmula. Tens el present.
Amb nosaltres trobaràs diferents propostes per donar-te compte, per conèixer-te, per anar cap allí on vols de forma saludable,  creativa i tranquil.la
Et donem eines de consciència perquè puguis estar més present .

 Tenim una mirada polièdrica i buscarem el prisma que més et faciliti el canvi o la millora que desitges . T’acompanyem també per mantenir-lo. Aprendràs  de les eines que et donem i les podràs fer servir quan vulguis.

Ioga significa unió (cos/ment/ànima/jo/els altres/fora/dins/el que vull/el què em convé/el que dic/el que faig..). Per tant ioga és posar-se en pau.  També significa centrar la atenció en un punt, i també,  del camí del ioga  l’anomenem ioga. Per tant ioga significa harmonitzar, equilibrar, crear, netejar, buidar…  i per això significa salut i vida.

Significa respecte,  autenticitat i honestedat: amb el cos, amb nosaltres mateixes i amb els altres.
  Sovint menys és més; i sovint va més de desaprendre que d’afegir; del “com” més que del “què”.
L’autoconeixement, l’acceptació, la connexió amb el propi cos a cada moment, l’escolta, els silenci necessari,  el compromís amb un mateix, la coherència, la responsabilitat i la vivencia amorosa en l’aquí i l’ara son ioga.

“La diferència essencial entre les persones sanes i les demés és que han descobert que aprendre és el do de la vida. Conèixer-se és un aprenentatge especial. Aquestes persones son capaces de donar-se compte de “com” actuen i, en conseqüència, son capaces de saber “què” volen fer, i decidir viure intensament els seus somnis inconfessats i, a vegades, expressats.

Ho deien en Patanjali, en Fritz Perls, en Feldenkrais i tants altres mestres.

 

2. ESPAI DE TROBADA I CONNEXIÓ.

Ens distigim per la conjunció de professionalitat i entrega. Tenim la determinació d’oferir espais de dedicació personal on usuari/a i professional fem equip a favor dels objectius de l’usuari/a, de la seva salut i de la seva vida.

La cosa més important que passa quan dues o més persones es troben en una classe, consulta o taller és que hi ha una trobada entre persones.

El resultat dels treballs que oferim depèn d’unes constants operatives – com a tot arreu- com son l’adaptació del servei a la persona i l’objectiu, la professionalitat, els coneixements, però a Osonaioga ens distingim per l’enfocament, ens distinguim pels nostres valors, la implicació, la disponibilitat, la qualitat de la trobada, del contacte i la connexió que hi generem.

 

3. CONFIANÇA.

Confiem en la capacitat de cada ésser humà i de cada comunitat per trobar un bon lloc.  Som un grup, una conjunció eclèctica, en tècniques i temperaments, confiants i confiables, que oferim únicament el servei necessari en cada moment.  Ens uneix el nostre compromís per ajudar-te i, si no podem, fer-t’ho saber donant-te altres opcions, dins i fora del centre.

Si tens salut i no hi ha uns objectius específics, t’acompanyem com un recordatori periòdic, setmanal o mensual, de pauses per escoltar-te, per deixar-te sentir, desentumir-te, omplir-te d’energia, retrobar-te de forma amorosa, i poder tornar a la vida que t’espera, amb calma, alegria i forces renovades.

 

4. COMPROMÍS AMB TU I LA COMUNITAT. 

Ioga significa posar la atenció en un punt. La posem en tu, i junt@s fem un equip compromès amb la millora de la teva salut i vida quotidiana.

A més, de l’《individual》s’accedeix al 《comunitari》i a l’inversa. Les eines que fem servir no tenen propietat. Per moltes patents que tinguin son de la humanitat i cal que puguin arribar a tothom. D’aquí la nostra vocació social, no en el sentit assistencial, sino en el de fer públiques i compartides unes disciplines i coneixements que permeten als que hi accedeixen agafar les regnes de la pròpia vida i salut. Son eines «subversives» que empoderen i ens retornen a la nostra natural capacitat de connexió, creativitat, descompressió, pau i silenci que tots necessitem per responsabilitzar-nos de la nostra vida i del nostre benestar.

 

5. APRENENTATGE.

A Osonaioga aprendràs a fer servir eines que milloren la teva vida quotidiana perquè les puguis fer servir sempre que les necessitis. <Aprenc a escoltar, respectar els meus ritmes, els meus ossos, el meu sentir, el meu respirar. I així aprenc a escoltar i respectar la vida, i també puc connectar amb quina és la meva veritat, l’aportació que vull fer, el meu camí>. Quan cuidem el nostre cos, cuidem l’existència; cuidem la nostra condició humana.

 

6. ADAPTACIÓ AL CANVI.

La salut i la vida son realitats canviants, per això el nostre treball és adaptar-nos a la realitat i necessitats de cada moment. No donem res per suposat. Us ho fem fàcil. Cada persona és diferent i cada camí és únic. La nostra feina és procurar acompanyar-vos, fer-vos costat i construir una comunitat de persones que aprenem a tractar-nos bé. Estem obertes i expectants a complicitats, mestissatges, invencions i descobriments, també als teus. Procurem ser lliures.

 

7. COMPARTIR.

L’anterior passa per compartir. Creiem profundament en el poder dels contactes amistosos i autèntics entre les persones. Al centre propiciem el dinar de tappers mensual i altres trobades en el grup i altres grups, per fer formació i nodrir-nos mútuament, és clar, però sobretot , perquè hem experimentat com és de reconfortant, energetitzant i estimulant cada trobada, sigui quin sigui el seu objecte. El Compartir s’aprèn practicant i compartir s’està convertint en una opció a valorar seriosament.

A la soledat, la individualitat, la hostilitat i la competència del capitalisme, proposem el compartir, l’escolta amorosa, l’acceptació alliberadora de la diversitat de cadascú, els valors del femení, els espais de pau i silenci.

<El què vull que passi dins meu que passi al grup, que passi als usuàri/es i totes plegades fem que passi en els nostres àmbits socials, laborals i familiars, i que passi al món>. Les direccions son possibles i treballem amb lo possible.

 

«Estaria muy seguro de poder cambiar mi vida si pudiera comenzar a decir «nosotros»

           – Giorgio Gaber –