HOLA FAMÍLIA!

Espai per bebés de 0 a 1 any i les seves figures de cura

Amb molta il·lusió presentem aquest nou espai experiencial i educatiu per a l’enriquiment d’infants de 0-12 mesos i les seves famílies.

Quan arriba lx nostrx bebé, totxs entrem en un procés d’aprenentatge. En aquesta etapa pre-verbal és important ser capaç d’entrar en el seu món, és el moment que ens regala la vida per explorar els canals i llenguatges del cos, com el tacte, la veu i el moviment, i també per trobar-nos en el ritme del nadó, en el seu procés, moment a moment.

Un aspecte clau per crear vincles sans amb els nostres fills i filles és construir un espai de comunicació on la curiositat de lx bebé sigui la principal motivació, i l’observació corporal és la base per compartir l’espai comú d’aquest procés.

Durant el primer any de vida, el cos en moviment és essencial per desplegar el potencial d’habilitats físiques, emocionals i intel·lectuals úniques de cada infant.

De vegades no sabem com interpretar els petits moviments, aparentment maldestres, del nostre nadó i tenim dubtes en el maneig, les joguines, la quantitat d’estímuls i què és el més adequat per cada etapa.

Sovint, l’objectiu de cumplir les fites més conegudes del desenvolupament neuromotor dificulten el procés d’aprenentatge i l’observació del què s’està desplegant.

Com podem acompanyar-lx en el seu procés? 

En aquest espai ens enriquim compartint aspectes com:

  • La importància psicofísica d’explorar els patrons de moviment al ritme de lx bebé. 
  • Posar consciència al vincle que estem creant entre lx bebé i les figures de cura.
  • Empatitzar amb lx bebé i donar suport a la seva curiositat des de la seva etapa perceptiva.
  • A través del joc, el moviment i les relacions basades en el cos, donem suport a la imatge corporal que acompanyarà lx bebé durant tota la seva vida. 
  • L’experiencia sensorial com a llenguatge: sentir el pes, la gravetat, la ubicació en l’espai, rodar, girar, sortir del centre, sonar, tocar, assaborir, ensumar i veure conformen la nostra comunicació amb lx bebé
  • Fomentar el sentit d’agència, acompanyar lx bebé en el procés de prendre decisions i no en resoldre les fites que es planteja
  • Aspectes del tacte en el maneig, en la facilitació del moviment i en el joc que fomenten el sentit d’agència
  • Refinar la nostra capacitat d’observació i centrar-nos en el com, no tant en el què.

Facilito aquest espai com a graduada en Educació del Moviment Evolutiu Infantil per l’escola Body-Mind Centering®, un enfocament experiencial per al benestar basat en el desenvolupament profund de les nostres capacitats psicofísiques que integra el treball amb el cos, el contacte, el moviment i la consciència.

Elisabet Vidal – @vidasomatica
Educadora Somàtica per al Moviment
Educadora del Moviment Evolutiu Infantil
Body-Mind Centering ®

HORARIS

Sessions per nucli familiar, en divendres o dissabtes matí a hores convingudes.

CONTACTE