LA BONA POSTURA PER MENJAR

Preparar un dinar elaborat, parar la taula, seure i menjar amb calma… t’identifiques amb això en el teu dia a dia? 

O és més semblant a … menjar qualsevol cosa mentre penses en el que has de fer després o atenent alguna trucada, responent un whatsapp, mirant la televisió, etc…

És important posar consciència en aquest acte quotidià que fem, normalment, tres vegades al dia per afavorir una bona digestió i el correcte funcionament del òrgans interns.

El primer que pots observar és la postura que adoptes alhora de menjar.  Per aconseguir una bona postura has de tenir en compte dos aspectes:

Per una banda el mobiliari i la roba.  N’hi ha que afavoreix que puguis adoptar una bona postura i n’hi ha que la perjudica.  Per exemple, comprova que l’alçada de la cadira sigui adequada per a tu, mirant, si una vegada asseguda, els teus malucs es troben una mica per sobre de l’alçada dels genolls.  Si seus en un sofà podràs veure que aquesta condició no es dona… per tant…. el sofà descartat per menjar! I…. Oi que és incòmode anar a dormir amb roba apretada? Doncs per menjar és el mateix! Vigila de no tenir cinturons o roba que et pressionin massa la panxa. 

Per altra banda, és important posar atenció i consciència en com organitzes les diferents parts del cos. A continuació farem una petita llista per a què puguis revisar-ho!

  • Posa’t a la punta de la cadira amb els genolls separats a l’alçada dels malucs i la planta dels peus en contacte amb el terra just a sota dels teus genolls, relaxa glutis i abdomen.
  • Seu sobre els dos isquions (els ossos de sota la teva pelvis), això afavoreix l’alineació del cap, el tòrax i la pelvis, com si fossin tres globus un a sobre l’altre, i el mantenir la columna vertebral erguida sense sobreesforços.
  • Comprova que el cap manté l’alineació sobre la caixa toràcica quan menges.  Per tant, evita mirar el mòbil o altres coses que et facin baixar la mirada i “porta el menjar a la boca” i no “la boca al menjar”.  Així evitaràs arrodonir la teva esquena provocant tensions abdominals o cervicals.
  • Comprova que estiguis mantenint els braços i les espatlles sense tensió, recolzats tranquil·lament sobre la taula.
  • I per últim, pren-te el teu temps per mastegar, engolir i gaudir del menjar!

És molt important tenir una alimentació saludable per millorar el nostre benestar però també pensar en el com ho fem.  Per això m’agradaria animar-te a observar i millorar la teva consciència corporal mentre menges.  El teu sistema digestiu t’ho agrairà! 🙂

Aida Domínguez Font

Fisioterapeuta

+34 636640125

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *