Elisabet Soler

T’ofereixo un espai de dedicació personal on el ioga i el temps en calma et permetran connectar amb tu mateixa.    

Amb més 25 anys d’experiència, et descobreixo les eines per millorar la teva relació amb el teu cos i amb la vida.   

QUI SÓC

Sóc fundadora d’Osonaioga, professora de ioga, acompanyant de Gestalt i creativa de les propostes d’Osonaioga.

Em meravella la simplicitat i la infinita utilitat del ioga, de la meditació, de la gestalt. Crec que són grans eines de salut.

M’agrada moltíssim veure com les persones som capaces d’allunyar-nos d’allò que no ens fa bé i acostar-nos a allò que si ens fa bé, tancant i obrint portes, descobrint noves opcions, creixent i caminant cap a un lloc feliç.

M’agrada que això passi, ajudar a que passi, amb suavitat, compartir-ho, i que tingui conseqüències.

Vaig néixer a Barcelona l’any 1966. El consell d’una amiga i el mal d’esquena em van servir per apuntar-me a classes de ioga.

El ioga em va donar llavors  la oportunitat  d’aturar-me un moment per viure amb una mica més de salut i  consciència.

Vaig pensar que era  una necessitat compartida i en vaig fer la meva professió.

Al cap de poc vaig descobrir la Gestalt. El ioga calma i asserena perquè pugui connectar-me amb el meu cos i amb el meu mon intern.  La Gestalt  m’ajuda a anar reconeixent totes aquelles coses que comencen a emergir quan m’aturo un momentet. Amb la Gestalt he pogut anar fent una ullada a les meves pors, i forces, i anhels.

Ambdós ens ajuden a saber-nos, a estimar-nos a acceptar-nos allà on som de la manera que som  en el moment. A mi això em dona llibertat, pau i alegria. I també vaig pensar que als altres també els podria anar bé i que en faria la meva professió.

I tot continua qui sap cap on.

Vaig triar fer la formació de ioga a Sadhana (2000-2004) . Allà em vaig  donar  compte de quanta salut i plaer donen el ioga si s’adapten de forma adequada a les necessitats de cadascú. Em van vacunar contra els dogmatismes i les rigideses amb  les quals de vegades es transmeten aquests pous de saviesa tant antics.  Tesina:  “Ioga pensant en l’Esclerosi Múltiple”, don  va sorgir el projecte  “Ioga per persones discapacitades” que va ser premiat pel Concurs de Projectes socials de la Mutua Manresana permetent-nos  començar  les classes de ioga que imparteixo encara ara a l’ADFO.

Des del 2000 que dono  classes de ioga a diversos pobles d’Osona. Treballo amb adults de totes edats.

He seguit practicant i reciclant-me amb altres grans professors: Carlos Fiel, Arjuna Peragón, Teresa Ubach, Pilar Luna, Dona Holleman, TKV Desikachar i Kausthub, Yves Mangeart, Swami Rameshwarananda, Danilo Hernandez, Ayako Zushi.

També en d’altres disciplines: meditació, Feldenkrais, expressió corporal, dansa-teatre, massatge tailandès, Chikung.

Del 2006 al 2011 vaig fer la Formació en Gestalt  a l’Institut Gestalt de Barcelona.

Al 2011 vaig fundar Osona Ioga al centre de Vic on vaig crear l’espai d’Osona Ioga, amb la intenció d’oferir un espai acollidor, tranquil i íntim on a més de classe regulars de ioga i teràpia Gestalt oferim altres tallers i teràpies adequades a les necessitats de cadascú i en companyia d’altres professionals. 

Actualment rebo supervisió setmanal de Marta Vallès (supervisora de la AETG) per fer teràpia Gestalt.

EL 2015  al retir de meditació Vipassana segons S.N. Goenka

2014 “Cicle de la mort i el morir” d’acompanyament a la mort amb el mestre Tew Bunnag.

2016-2019  Treball del Eneagrama que proposa l’equip de Juanjo Albert Gutierrez (IPETG).

He assistit a diversos retirs de meditació (Swami Rameshwarananda, Vipassana de Goenka, Tushita). La meva intenció és ampliar aquests espais a la meva vida i seguir-me nodrint del recés a la natura.

2018 Fundadora de la cooperativa Les Tretzes S.C.C.L.

2019 Fundadora de la cooperativa Osonaioga S.C.C.L, i obertura d’un nou espai per la salut i la bona  vida a la Ronda Camprodón 25 1er 1a de Vic.

2020-2021 Seminari de trauma i Gestalt, la culpa en la Gestalt amb Jaume Cardona.

2023-2024 Feldenkrais amb Aida Domínguez, Ioga i meditació amb Julián Peragón

TESTIMONIALS

“M’emporto més creixement personal i aprenc a escoltar el cos i les emocions i a respirar amb consciència, la qual cosa em calma i em relaxa!” 

– Maite Bofias –

“L’Elisabet treballa des de la tendresa, la consciència, l’amor i el respecte. Et va introduïnt en el mon del ioga encara que no n’hagis fet mai i aconsegueix fer-te sentir millor, relaxar-te els sentits i el cos amb la seva veu dolça i les seves propostes. Moltes gràcies per tant!”

 – Anònim-

“Estem acostumats a tenir mal de cap o mal a parts del cos i mal aquí i mal allà, etc. Amb el ioga ens donem l’oportunitat de tenir un bé de cap, un bé de cos, un bé d’esperit.. en general. Poques coses ens ho proporcionen. Aprofitem’ho!”

  – Jordi Serra –

“Des de fa 13 anys que practico ioga i mai he tingut mandra de venir.”   

– Anònim-

“Totalment recomanable: fas exercici al teu ritme; les metes de millora les marques tu. Surts de les classes no sols amb un millor estat físic i d’ànim, sinó també amb un somriure.”  

  – Anònim-

“Les classes de ioga m’han servit per relaxar-me i sentir-me millor.
Creo espais imaginaris de calma i els faig servir quan necessito en situacions d’estrès.” 

– Anònim-

A OSONA IOGA FAIG

Dimarts:
18.00-19.15
19.30-20.45

Dimecres:
9.30-10.45

Dijous:
16.30-17.45
18.00-19.15

Per començar a practicar ioga només cal un punt de valentia.

Et recomanem una pràctica regular i que et donis temps.

La classe és un espai per tu, per escoltar-te i reposar la ment, per descansar-te, per connectar-te i recuperar les energies, per entrar en un estat més meditatiu, més serè, per relaxar-te.

I això ho fem d’una manera pràctica amb una serie d’estiraments, moviments suaus, postures i amb la respiració i la consciència. El cos és el protagonista. Treballem tots els aspectes de la vida a través del cos, amb amabilitat.

T’ofereixo un munt d’eines. Veuràs quines et van millor i les podràs fer servir sempre que et calgui.

Horari a convenir

La Gestalt és un teràpia existencial i humanista que ens ajuda a viure  amb més sentit, autenticitat i harmonia amb nosaltres mateixos.

Es pot plantejar com un acompanyament per un tema puntual i/o com un treball  d’autoconeixement més profund.

Ens arremanguem plegats. Escoltem el cansament, el  dolor i també l’empenta cap a la vida: Què passa?  Com passa? .

podcast

Els qui aneu a ioga ja sabeu que us va massa bé com per limitar-ne la seva pràctica al dia que aneu a classe. I també sabeu que de vegades, a casa, costa trobar el moment i la manera de posar-s’hi .

Aquestes gravacions pretenen ser un ajut i una guia pels qui vulgueu practicar a casa una mica de ioga. N’hi ha de 20 minuts i de 3, algunes per fer drets , altres estirats, algunes molt orientades a una part del cos, com la de les cervicals, altres per calmar-vos quan ho necessiteu, altres per començar el dia, o per practicar en una petita pausa al despatx. També hi ha una relaxació que et pot ajudar a dormir millor.

Es tracta d’aturar-se uns moments a sentir el cos i respirar amb suavitat, de forma amorosa i conscient.

Deixar de banda els espais i les persones amb qui compartim habitualment l’oci per donar-te la oportunitat de reposar, de prendre distància, de noves experiències i trobades, de silenci i de nous aprenentatges.

El retirs es fan a duo amb col·laboració amb terapeutes, artistes, artesans/anes i altres professionals . Son espais per aprofundir en els qual experimentem amb dinàmiques i eines que necessiten més temps i espai que els de la classe de ioga o la teràpia habitual.

Com que es fan en cap de setmana o període de vacances els preparem perquè siguin fàcils, amb temps lliure i que puguis anar al teu aire. Volem que passis uns bons dies i que tornis renovada i satisfeta.

DATES I PREUS
Consultar