ELISABET VIDAL MARIGÓ

Tacte, Moviment i Consciència corporal per al benestar en cada etapa de la vida.

QUI SOC

Sento que sóc una persona amb capacitat per afrontar els canvis i detectar els camins que poden alliberar-nos de patrons limitants i portar-nos cap el nostre potencial. Observo que la nostra quotidianeitat ens atrapa en una tendència fragmentadora i accelerada que afecta la manera en què ens relacionem amb els nostres cossos, com eduquem el físic durant la infantesa, com preparem i afrontem la vellesa…

Sóc sensible a la necessitat de participar d’un procés d’aprenentatge compartit que ens permeti generar models holístics de salut per a les persones i d’interrelacions socials, basades en la confiança en nosaltres mateixes. Facilito pràctiques d’exploració corporal i diferents teràpies manuals amb l’esperança d’acompanyar en els processos d’integració física, mental i emocional.

La paraula “somàtic” fa referència al què és corporal, que pertany al cos com un tot complet. Jo vaig aterrar al meu cos amb la maternitat, i amb ella, va aterrar també la certesa que tenim un potencial de coneixement cel·lular immens per desplegar a partir del moviment i els nostres processos orgànics. 

Des d’aleshores, la necessitat de crear un espai de llibertat personal des d’on escoltar el propi cos i anar-me adaptant a les meves etapes, m’han portat a vivenciar i estudiar pràctiques somàtiques basades en l’aprenentatge que ens ofereix la investigació conscient del nostre cos (Mètode Cos-Art, Feldenkrais, Ioga, Ioga Somàtic). Des de la somàtica aprenem del cos i amb el cos a elegir diferents opcions per desplegar el nostre potencial. 

Fa deu anys que em dedico professionalment a oferir sessions de ioga per fomentar la salut i el benestar a través del moviment i la consciència. Actualment, enllaçant eines dels diferents llinatges de ioga i l’innovador enfocament del Body-Mind Centering®, facilito una pràctica centrada en l’experiència de cada persona, posant el focus en el moviment, la consciència i el diàleg intern que promouen.

Meravellada pel moviment evolutiu, he obert un espai (Hola família!) per les famílies que esteu en aquest fascinant procés d’acompanyar al/la bebé adreçant-se de la terra a l’espai. Quins diàlegs corporals compartim amb el/la nadó? Com ajuden a fomentar l’orientació i el sentit d’agència? Compartint principis de l’escola BMC® de comunicació a través del contacte i l’observació conscient, ofereixo sessions on l’aprenentatge del/la bebé estan al centre, amb respecte per la singularitat i creències de cada família.

Des de fa cinc  anys comparteixo també la poderosa experiència transformadora del tacte, gran aliat del sistema nerviós, i amb un enorme potencial integrador. A través del massatge podem entrar en estats de consciència molt receptius, descansant l’activitat del cervell en acció, i transicionar de l’estrès a la calma a partir d’una experiència sensorial terapèutica. Tan el massatge Californià com el Yoga-Tai són tècniques holístiques que actuen sobre les tres dimensions física, emocional i mental.

Elisabet Vidal Marigó - @vidasomatica
Terapeuta manual
Instructora en Ioga especialitzada en
Anatomia Experiencial aplicada al moviment
Educadora Somàtica per al Moviment
Educadora del Moviment Evolutiu Infantil
Body-Mind Centering ®

A OSONA IOGA FAIG

Dimarts 07.30 -08.30
A les sessions matinals de IOGA SOMÀTIC explorem patrons de moviment de manera dinàmica, inclou la vinyasa i salutacions al sol. És una pràctica tonificant i una fantàstica manera de començar el dia de forma integrada i deixar que el cos recordi com es vol anar A les sessions de IOGA SOMÀTIC creem les condicions per Augmentar la capacitat perceptiva Expandir la nostra consciència corporal Cultivar un diàleg intern des de la pròpia experiència Sentir i diferenciar teixits, integrar òrgans, revelar suports Respectar el propi ritme en cada moment Promoure llibertat de moviment Fomentar la integració psico-física
Dissabtes 10:00 - 12:00 (també concertades)
Dins l’Espai Vivencial per Famílies i Infants ofereixo un entorn per a l’observació del nadó de 0 a 12 mesos i promoure la participació corporalment activa en la criança per part de pares, mares, figures de cura. Durant el primer any de vida el cos en moviment és essencial per desplegar el potencial d’habilitats físiques, emocionals i intel·lectuals úniques de cada infant. Obrim aquest espai per aprendre a empatitzar corporalment amb el nadó en cada etapa, observar-lo des d’on es troba, i poder facilitar el joc auto-motivat i el desig innat d’aprendre. En un ambient de confiança podrem empoderar-nos com a pares/mares i, a l’hora, cedir la iniciativa al nadó en les seves exploracions.
Hores a convenir
Aquesta teràpia és una tradició tailandesa mil·lenària de cultivar la salut i el benestar que reuneix coneixements de la medicina hindú i la xinesa. És una pràctica que combina la meditació, la pressió sobre les línies Sen (meridians) i manipulacions que faciliten el desbloqueig energètic i muscular. Es rep amb roba còmode d’un teixit orgànic (cotó, lli…) damunt d’un tatami o matalàs al terra. A vegades també se’n diu ioga passiu, perquè el tipus de mobilitzacions tenen molt a veure amb les postures de ioga i la seva manera de reorganitzar els teixits profunds (fascia) i alliberar els nadis o canals energètics corporals. El Massatge Yoga-Tai és una teràpia corporal integradora, molt eficaç per quan necessitem relaxar el cos i la ment, augmentar mobilitat, tenir percepció del propi cos des de diferents postures i també en episodis d’ansietat, dispersió o dificultat per conciliar el son.
Hores a convenir
A les sessions de MASSATGE CALIFORNIÀ trobaràs un espai respectuós per connectar-te amb el teu cos i recuperar la teva vitalitat i benestar a través del poder reparador del tacte. En el nostre dia a dia, iniciem molts petits gestos que queden aturats sense trobar una via d’expressar-se. Quan, per exemple, voldriem donar una opinió, canviar d’espai… però per diferents circumstàncies no ho fem. Són petits gestos que anem acumulant als teixits i van restringint moviments, augmentant la sensació de cansament, creant rigidesa muscular i mental. .El MASSATGE CALIFORNIÀ és una teràpia holística especialment restauradora, que ens connecta amb la fascia a base de moviments llargs, fluids, suaus i envolvents que et permeten sentir i entrar en un estat de consciència que facilita alliberar les memòries atrapades als teixits. El Massatge Californià pot ser de gran ajuda en moments de presa de decisions, episodis d’ansietat, restricció de moviment i tensió muscular, dificultat per conciliar el son.
ANATOMIA EXPERIENCIAL APLICADA AL IOGA