Alumnes fent àsanes a classe de ioga

EL TEMA DEL PLANETA QUE SE’N VA EN ORRIS I EL IOGA

Sembla que les millors coses que podem fer per a salvar el planeta i que la vida dels nostres fills i néts no sigui un infern més infernal que la que potser ens anirà tocant a alguns de nosaltres són:

1. Ser menys i/o repartir-nos millor
2. Estar-nos quiets i embrutar menys
3. Decréixer i compartir

Teòricament, el ioga i la meditació són activitats d’un alt valor ecològic perquè:

— Redueixen l’ansietat, el sentiment de buidor i la necessitat de tapar ambdós consumint absurdament i de forma frustrant.
— Donen calma i més disponibilitat per a poder ser més responsables en el nostre dia a dia. És impossible ser ecologista si no estem una mica tranquils.
— Ens ajuden a fer un millor ús de la nostra energia. Amb un ús més adequat i coherent dels nostres sistemes, el desgast i els mals dels ossos, dels músculs i de les neurones, entre d’altres, és menor, i, per tant, també, menor la dependència de la indústria farmacèutica i dels aparells i tecnologies que sortosament ens procuren salvar la vida quan cal.
— No calen materials fungibles per a practicar ioga, rebre un massatge, anar al físio o fer teràpia. L’únic material fungible, si de cas, som nosaltres. No calen màquines amb obsolescència programada, ni electrodomèstics, ni fer quilòmetres. Amb una sala buida i ben ventilada, amb unes estores, un coixí o una llitera n’hi ha prou.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *