Ara arriba l’estiu i molt@s de nosaltres ens preguntem quins són els aliments que hem de menjar preferentment per a mantenir una bona figura.
Mantenir una bona figura ha d’anar acompanyat també d’un bon estat de salut, pel que serà clau alimentar-se amb aliments de bon perfil nutricional.
Així, doncs, quins aliments cal potenciar? 
El consum de fibra és essencial en aquesta època de l’any. Si bé és cert que és important menjar fibra durant tot l’any, quan arriba l’estiu s’ha d’aprofitar per menjar fruita i verdura fresca, les quals són bones aliades per quan fa molta calor.
A més, es poden consumir en formats diferents tals com amanida, batuts casolans, smoothies casolans, cremes de verdura fredes, macedònia de fruites, etc. N’hi ha per tots els gustos.
El tret més destacat de la fibra és que sacia i aporta poques calories al mateix temps, pel que ajudarà a mantenir una bona forma física i a frenar que els àpats que fem siguin copiosos.
 
Tot i que la fibra és essencial, no hem d’oblidar incloure també a la nostra alimentació els carbohidrats i les proteïnes. Els primers ens proporcionaran principalment energia i les segones ajudaran a mantenir els músculs en bon estat. Essencial per estar enèrgics tota la temporada!
Triar aquells carbohidrats que siguin principalment integrals (pa, pasta, arròs, etc.) també aportarà una dosis extra de fibra, que afavorirà que no acabem menjant-ne grans quantitats. Fer amanides amb pasta, patata o quinoa són maneres d’introduir els carbohidrats a la dieta d’una forma més lleugera i saciant.
 D’altra banda, l’arribada del bon temps també pot ser un moment ideal per a introduir més alternatives proteiques vegetals, les quals també contenen una bona quantitat de fibra, com podrien ser  els iogurts vegetals, la soja texturitzada o el tofu, per exemple. Aquests últims són aliments molt versàtils i fàcils de combinar amb la resta d’ingredients que formin part de l’àpat.
 Si no els has provat mai, ara pot ser el moment!
 Una de les preguntes que més es repeteix és si s’ha de restringir algun aliment en especial en aquesta temporada de l’any. La resposta és no.
Les restriccions no són bones i acaben accentuant el desig per voler menjar aquell aliment prohibit, el què sovint es tradueix en l’aparició d’ansietat o episodis d’afartament involuntaris.
El missatge en aquest sentit és clar: no et prohibeixis de res però, si consumeixes algun producte que no és del tot saludable, fes-ho amb moderació. I això també val per tot l’any!
Adrià Fernández.  Nutricionista. Graduat en Nutrició humana i Dietètica.  Master en nutrició esportiva Col.legiat num. CAT 001602.
Tf. 608 856 218

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *