UN ALTRE COP?

Aquesta foto és de la construcció, repetida infinites vegades, una mateixa tarda. Amb més o menys paciència, aquesta torre s’alçava a ritme lent o molt ràpid, amb alguna peça diferent, però la construcció sempre la mateixa.

El seu destí serà sempre esfondrar-se, i vindrà la pregunta, un altre cop?

 

Allò que s’havia descobert com a possible, es repetia perquè hi havia una intenció, comprendre a través dels seus sentits i provar les seves habilitats.

 

Els nens juguen perquè és divertit, poden jugar de moltes maneres, però l’essència del seu joc és plaer. I aquest plaer ve acompanyat per un fort impuls de repetir aquestes activitats que proporciona una sensació d’assoliment i confiança.

Com adult, cada vegada que jo permeto que succeeixi estic dient “sí” al seu procés d’autoconeixement. Li dic sí a què alguna cosa pot esfondrar-se per a tornar a innovar, a la reconstrucció, a ocupar les seves hores amb tot allò que li interessa de manera espontània.

 

La repetició i el joc el connecta amb si mateix, de cor i esperit, i això genera de manera espontània una cosa molt bona, l’entusiasme i la confiança, aquestes sensacions tan agradables i poderoses que ens mantenen emocionats i apassionats amb el que fem.

 

Llavors, que puc oferir com a adult perquè un petit emprenedor o emprenedora segueixi la seva recerca?

  • Recordar que el joc és sinònim d’aprenentatge. Lliurament, ell@s es deixen anar amb les seves necessitats de repetir, explorar, construir i descobrir.
  • Demanar permís si vull participar, si entenc que a més puc ser allí per a cuidar, un “fem-ho junt@s” em permet posar paraules a la meva presència, sostenint la seguretat d’aquell joc i espai.
  • Un espai de joc on pugui moure’s
  • Deixar de considerar quins objectes signifiquen millor joc.
  • Integrar material més autèntic. La connexió no és amb l’objecte en si, sinó amb allò que s’està mostrant en el seu propi joc.

Natalia Nissen

 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *