CÒM ALIMENTAR-NOS ABANS D’UNA SESSIÓ D’ACTIVITAT FÍSICA

La nutrició esportiva és una vessant de la nutrició que explica als esportistes (ja siguin professionals o no) com ha de ser la seva alimentació en el seu dia a dia per tal de facilitar la recuperació òptima de l’organisme un cop s’ha practicat l’esport, i a assolir els objectius individuals de cada esportista. Quan un tipus d’activitat física origina bastanta despesa energètica, cuidar l’alimentació és clau per a incrementar el rendiment i la recuperació.

En aquest article, s’exposarà com hauria de ser una ingesta prèvia a la realització d’activitat física. L’àpat previ a l’entrenament ha de tenir una sèrie de característiques que facilitin una digestió ràpida i poc copiosa al tracte digestiu.

Nutrients com el greix i la fibra, encara que siguin necessaris per al correcte funcionament de l’organisme, que és preferible ingerir-los en petites quantitats en aquestes circumstàncies donat que a un excés d’ambdós pot contribuir a dificultar i alentir el procés digestiu.

Així doncs, evitarem la ingestió d’aliments greixosos (mantega, fruits secs, etc.), coccions greixoses (fregits, a la parrilla, etc.) i aliments rics en fibra (aliments integrals, verdures, etc.).

Per altra banda, en aquest àpat si serà necessària la inclusió dels carbohidrats complexes, tenint en compte que millor que no siguin integrals. Tot i així, haurien de ser saludables i hauriem d’escollir alguns com el pa, l’arròs, la pasta, la patata, per exemple.

Aquest grup de nutrients és el més important ja que és el que proporcionarà l’energia necessària per a la realització de l’activitat física en qüestió. En altres paraules, funcionaria com la benzina per a un cotxe.

I pel què respecte al consum de proteïnes, no està de més incorporar-les en aquest àpat, sempre i quan siguin de bona qualitat nutricional i provinguin d’aliments com per exemple el pollastre, pernil salat sense greix o formatge semi, per posar alguns exemples.

Tenint en compte aquestes premises, podem elaborar un àpat pre-entrenament idoni i treure el màxim profit de l’activitat física que s’ha de realitzar.

Com a últim consell, es recomana que aquest petit àpat es faci entre 1 i 4 hores abans de l’entrenament per tal de facilitar encara més el procés digestiu.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *