DONAR ESPAI EN LA PRÀCTICA

Donar espai, és donar aire i amor, és un camí per enfocar la pràctica amb compassió cap a nosaltres mateixes.

Sovint tendim a enfocar-nos en la forma per entrar en l’asana. La imatge és molt poderosa, només veure un moviment automàticament activa les neurones mirall al nostra cervell. Això domina la nostra entrada en la postura, especialment quan no la tenim molt integrada.

Per això, són essencials les pauses, l’observació i la respiració, seran la teva guia adaptar la postura al teu cos i les teves necessitats.

Aprofita la inhalació per crear espai, envia l’aire cap allà on sentis que necessites obrir. Aprofita l’exhalació per deixar anar les tensions que puguis observar. Posa amor en la transicións d’un asana a un altre. Prova de tancar els ulls i deixar-te guiar per la respiració, mou el pes del teu cos cap a el següent asana i contrueix-lo des de les arrels. Allibera les articulacions per crear més espai abans d’inclinar, flexionar, extendre… i activa la musculatura que reforçarà i serà el suport necessari per estabilitzar i aprofundir en la postura.

I sobretot, observa’t amb compassió a cada pas, que cada dia és diferent, i les teves necessitats també ho són. Les sensacions que observis en el teu cos en la pràctica et parlaran de tu a molts nivells. Obre’t a allò que el que el ioga et revela.

 Judit Martín.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *