Es pot ensenyar a viure?

L’aventura de ser mare és això, una aventura. Ara fa 29 anys, amb l’arribada de la meva primera filla, em vaig adonar que no tenia un model clar per oferir. Els meus pares m’han estimat i m’estimen molt, però jo no podia relacionar-me amb la meva filla amb els mapes que m’havien semblat tan caducs quan jo era filla. El malestar que va aparèixer durant el postpart ja macerava en la meva adolescència, i llavors va guanyar força suficient com per a buscar ajuda. Ara estic profundament agraïda d’haver fet el pas i donar-me l’opció de trobar-me en família, de construir-nos junts aprenent de la vida, amb curiositat per les persones que som des de que naixem, en la confrontació i el diàleg honest, des de l’alegria de la joventut i la innocència. Amb l’ajuda professional, vaig poder fer d’això un aprenentatge que ens ha obert a nous vincles, més honestos i també humils.

Fills i filles són grans mestres; en tot moment ens retornen que som un model que combina els nostres encerts i els nostres errors. Som l’observador observat. De vegades se’ns escapa el més obvi. Naixem com a éssers complerts, sempre estem aprenent a ser nosaltres.

Elisabet Vidal Marigó
Graduada en Educació del Moviment  Evolutiu Infantil  per l’escola Body-Mind Centering® a Espanya Movimiento Atlas

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *