COM SI FOS PER PRIMERA VEGADA… LA MENT DE PRINCIPIANT

L’experiència del moment present ens posa en contacte amb la riquesa de la vida. Massa sovint deixem que els nostres pensaments i creences sobre el que “sabem” ens impedeixin veure les coses com són. TendIm a donar per fet allò ordinari.. Si volem veure la riquesa del moment present, hem de cultivar el que en Mindfulness es coneix com a “ment de principiant”, és a dir, una ment disposada a veure-ho tot com si ho veiés per primera vegada.

Aquesta actitud és un dels set pilars de la pràctica de Mindfulness. Independentment que estem practicant una relaxació, la meditació sedent o ioga, ho fem amb una ment de principiant per lliurar-nos de les expectatives generades per l’experiència. La “ment de principiant” ens permet romandre receptius a noves possibilitats i evita que ens quedem atrapats en el creure saber més del que sé. I el cert és que, com que no hi ha dos moments iguals, cada moment conté possibilitats úniques. Aquesta és la simple veritat que explica la necessitat d’abraçar una ment de principiant.

Podem cultivar aquesta  ment de principiant a la vida quotidiana com si fos un experiment. Pregunta’t, la propera vegada que et trobis amb algú amb qui estas familiaritzada, si estas veient aquesta persona amb ulls nous tal com és, o si estas veient simplement la projecció, sobre ella, dels teus pensaments i sentiments. 

Fem això amb els nostres fills, la parella, els amics, els companys de feina i fins i tot, si en tenim, amb el gos o gat, i tractem de fer-ho també amb els problemes, en el mateix moment en què apareixen, i amb la naturalesa. Podem veure el cel, les estrelles, els arbres, l’aigua i les roques tal com són en aquest precís instant amb una ment neta i clara, o només podem veure’ls a través de la nostra mirada ennuvulada interposada pels nostres pensaments, opinions i emocions?

Ens vols explicar  la teva experiència amb la ment de principiant?

Gràcies per llegir-nos!

Stefanie Privoznik

Instructora de Mindfulness MBSR i professora de Ioga

https://osonaioga.com/stefanie-privoznik-1/


Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *