M’AGRADARIA MEDITAR, PERÒ EM COSTA POSAR-M’HI

Seure a meditar té a veure amb adquirir un compromís d’establir un espai per una mateixa. Res més ni menys: seure en silenci i donar-se un espai.

Quan contaminem la meditació amb objectius i expectatives deixa de ser un espai per tu mateix@ i passa a ser un espai per acomplir amb alguna cosa.  Aquesta és una  trampa habitual, potser inevitable. La intenció de meditar és meditar. La intenció de seure aquí i ara amb silenci és seure aquí i ara amb silenci. 

Sovint s’abandona la meditació perquè ens jutgem a nosaltres mateixos per còm estem practicant. En comptes de convertir la meditació en un altre “hauria de” a cada inici de meditació, recorda’t per a què medites i estableix la intenció de ser amable i d’acceptar tot el que sorgeixi.

Encara que no pots controlar quines experiències sorgeixen, sí que pots aprendre com relacionar-te amb elles.

La pràctica continua et permet cultivar un sentit de curiositat, diversió, persistència i gentilesa a mesura que explores la meditació.

Quin sentit te per a tu?

Et  recomanem que:

1) Abans de posar-t’hi reflexionis si realment et vols  comprometre en regalar-te aquest espai.

2) Si és que sí , pensa en un compromís fàcil d’assolir:

És important poder-lo complir i per això ha de ser fàcil. Pots escollir meditar 2 dies a la setmana durant 5 minuts, però també pots escollir 1 dia, o tots els dies 1/4 d’hora. Tu decideixes quan i còm et convé.   El que sí és necessari és que cumpleixis  el compromís que prenguis amb tu mateixa.

3) Pren el compromís per dues setmanes i cada dues setmanes revisa’l i ajusta’l. Potser vols ampliar-lo, o no. Potser et convé  canviar l’horari, la durada, afegir algun element a la pràctica que t’ajudi. Si tens algun dubte o et podem ajudar en alguna cosa fes-no-ho saber.

4) Sempre que puguis medita a la mateixa hora i amb la mateixa freqüència. El cervell és un animal de costums i trauràs més profit de la pràctica.

5) Fes atenció a la teva postura. Pots meditar en qualsevol posició, sempre que promogui una sensació d’alerta, obertura i facilitat. Vertical, de manera que et permeti sentir-te present i relaxada. Comprova periòdicament la teva postura per mantenir-te connectada als teus sentits.

6) No és l’objectiu de la meditació  desfer-se dels pensaments. En lloc de jutjar quan trobes que t’has distret, relaxa’t suaument tornant la teva atenció a l’ àncora. El teu àncora és la base a la qual pots tornar quan observas que t’has distret. Això t’ ajudarà a calmar la ment. Els ancoratges útils poden ser: • La respiració • El cos • Els sons.

7) Recorda l’amabilitat: si et trobes amb emocions intenses com por, confusió, tristesa o dolor, ofereix-te amabilitat. Podries posar una mà suaument sobre el  cor i enviar un missatge de cura cap a tu mateix/a.

8) Si vols llegir sobre el tema et recomanem: Autobiografia del Silenci de Pablo d’Ors.

9) Els grups ajuden. Consulta’ns sobre els grups de meditació.  

Una abraçada amb amor,

Stefanie Privoznik   .   Elisabet Soler   .   Lola Carné

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *