QUÈ PASSA AL CERVELL QUAN MEDITEM?

A partir de ressonàncies magnètiques i  d’un qüestionari mèdic fet a un grup de 16 voluntari/es, abans i després de realitzar un curs de meditació de 8 setmanes  que incloïa una meditació de 27 minuts diària es van observar unes diferències significatives entre el abans i els després i també  en comparació amb el grup de control:

  1. Increment densitat matèria grisa del hipocamp (espai del cervell important per l’aprenentatge i la memòria) i també en d’altres zones associades a la autoconsciència , la compassió i la introspecció.
  2. Disminució de la matèria gris de la amígdala cerebral , relacionada amb la disminució de l’estrès.

Aquests son els resultats d’un estudi ja molt conegut fet a la Universitat de Massachusetts, al qual han seguit molts d’altres que ho han corroborat.

Clarament, el Sr. Buda va ser un gran neuròleg , un gran investigador i el precursor de l’acceptació i la consciència com a eina de canvi. Avui dia, tots els processos de millora i curació comencen per aquí.

Si volem tenir els braços molt forts, podem aixecar peses sovint.
Si volem un cervell més eficaç, podem meditar.
Si volem ser més bones persones podem meditar.

El cervell és qui condueix  la nostra vida. Si ens importa la vida, ens importa el cervell. 

Per a què? Sigui quina sigui la fantasia, sigui quin sigui el nostre objectiu, la meditació proporciona una  ment més clara i tranquil.la, més relaxada, lúcida i més compassiva. 

La meditació actua.

Elisabet Soler. Fundadora d’Osonaioga, Professora de Ioga i acompanyant Gestalt.

https://osonaioga.com/elisabet-soler-1/



Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *