La meditació caminant – Mindful walking

La ment pot anar en mil direccions.

Però per aquest bonic camí, camino en pau.

A cada pas, bufa un vent suau.

A cada pas s’obre una flor.

– THICH NHAT HANH

Caminem constantment, però sovint és una carrera. Els nostres passos ràpids imprimeixen a la terra ansietat i penediment. 

En la meditació caminant, caminem només per gaudir caminant. Caminar sense arribar, aquesta és la tècnica. Apranihita. Vol dir sense desig, sense propòsit. La idea és que no ens posem res al davant i correm darrere. Quan practiquem la meditació caminant, ho fem amb aquest esperit. Ens agrada caminar, sense cap finalitat ni destinació particular. La nostra caminada no és un mitjà per a un fi. Caminem pel plaer de caminar.

La nostra ment tendeix a saltar d’una cosa a una altra, com un mico que salta d’una branca a l’altra sense parar de descansar. Si podem transformar el nostre camí en una meditació, els nostres peus donaran cada pas amb plena consciència. La nostra respiració estarà en harmonia amb els nostres passos i la nostra ment es relaxarà fàcilment de manera natural. Cada pas que fem reforçarà la nostra pau i alegria, donant lloc a un corrent tranquil d’energia que fluirà a través de nosaltres. Així que podem dir: ‘a cada pas, bufa un vent suau’.

Pots practicar la meditació caminant sempre que hagis de caminar, encara que sigui només del cotxe a la feina o de la cuina a la sala d’estar. Sempre que camineu per algun lloc, deixeu temps suficient per practicar; Si triguen tres minuts, dateu vuit o deu. Caminar la meditació és com menjar. Amb cada pas alimentem el nostre cos i el nostre esperit. Quan caminem amb penediment i ansietat, és com una mena de menjar ferralla. El menjar de la meditació caminant ha de ser de gran qualitat. Només es tracta de caminar lentament i gaudir d’una festa tranquil·la.

Per què no caminar en la direcció de la vida, gaudint de la pau a cada moment i a cada pas? No hi ha esforç. Gaudeix de cada pas que fas. Cada pas et porta a la llar de l’aquí i l’ara. Aquesta és la teva veritable llar, perquè només en aquest moment, en aquest lloc, la vida pot ser possible. Ja hem arribat.

Els que tenim dues cames no hem d’oblidar d’estar agraïts. Caminem per tots els éssers vius, passats, presents i futurs.

Amb amor, caminant.

Inspirada per Thich Nhat Hanh. Gràcies Mestre. 

Stefanie Privoznik

Instructora de Mindfulness MBSR i Professora de Hatha Ioga & Yin Ioga

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *