QUE LA TERRA T’ACOMPANYI!

De vegades la nostra agenda no ens permet seguir un ritme de pràctica setmanal a un centre de ioga o altres tècniques corporals i llavors passa que anem abandonant: la relació amb la terra. Vull dir la relació de tot el cos amb la terra.

Observo els cossos i com, a mesura que guanyem anys, anem perdent la gràcia d’aixecar-nos de la cadira sense recolzar les mans i cada vegada costa més trobar la manera de rebre el retorn que la terra ens dona per propulsar-nos a l’espai. Això afecta directa i lentament la nostra postura, la manera de caminar, la manera de sostenir el nostre pes… i també la nostra postura davant la vida “des de dalt”, cada vegada més lluny de la terra.

Com podem compensar aquesta tendència? Com podem recuperar l’agilitat en canviar de nivell de manera espontània?

Cada cos és un món amb recorreguts únics, de manera que el què comparteixo a partir d’aquí podria ser una opció per tu, no una manera estricta de fer les coses, sinó un joc d’investigació per adaptar-la a les teves necessitats.

  • Busca un espai on et puguis estirar al terra, si pot ser que tinguis espai als costats. Fes-lo confortable per tu (estoreta, catifa, terra de fusta, gespa…).
  • Estira’t al terra i dedica un temps a sentir les tensions que apareixen. Respira-les i prova de deixar anar les que no necessites en aquesta posició.
  • Explora diferents maneres de deixar el pes a la terra: panxa enlaire, bocaterrós, de cada costat. Estigues una estoneta en cada posició, busca la comoditat en cada una i observa els diferents pesos del cos.
  • Damunt l’esquena prova d’aixecar els teus braços i les teves cames, un per un, de dos en dos, de tres en tres, tots quatre membres. Fes patadetes a l’espai amb tots els membres.
  • Roda cap els costats, observa com trasllades el pes, com vas canviant la teva base. Busca la manera més fàcil per tu de rodar.
  • Explora diferents maneres de seure pujant des del terra.
  • Explora diferents maneres d’anar fins a quadrupèdia.
  • A partir d’aquí explora com propulsar-te a l’espai i arribar a la vertical. Fes-ho més d’una vegada.

Juga a mantenir vius aquests circuits neuromotors, són els de la infància i la joventut.

Foto @marina_berdalet

Elisabet Vidal.

Ioga Somàtic, Massatge Californià, Yoga Thai, Moviment Evolutiu Infantil.

1 comentari a “”

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *